این نوعی روش چاپ با جزئیات دقیق است که برای چاپ در انواع رول های نرم مانند کاغذ، مقوا، پلاستیک و نایلون استفاده می شود. جوزف نيكفور نيپكه چاپ گراور اولين لوح چاپ گود ( نه سيلندر گود) را با روش عكاسي تقریبا در سال 1814 ابداع کرد. این دانشمند نام این کار را هليوگرافي ناميد، روشي كه در آن گراور مسي براي چاپ به دستگاه بسته ميشد. بعدها افراد دیگری تغییراتی در این نوع چاپ ایجاد کردند و فردی به نام کارل کیف آخرین فردی است که به عنوان مخترع چاپ شناخته می شود. مهمترین کار کلیف این بود که چاپ گود را از روی گراور مسطح به چاپ از روی سیلندر تبدیل کرد. کلیف اولین فردی بود که سیستم چاپ گود با دستگاه رول را طراحی نمود.
این دستگاه ابعادی بزرگ داشته و بالاترین سرعت در چاپ را دارد.
از نظر هزینه مقرون به صرفه است.
امکان چاپ به صورت رول با عرض های متفاوت و چاپ چندین رنگ به صورت همزمان را داراست.
LPI چاپ هلیو (LPI : یعنی رزولوشن چاپ تصویر) روی 170 تا 180 است، ولی رزولوشن چاپ فلکسو در بهترین حالت 149 است. پس عملا چاپ هلیو از چاپ فلسکو بهتر است. چاپ هلیو در واقع به چاپ افست خیلی نزدیک است.
کلیشه چاپ هلیو از جنس فلز بوده و کلیشه چاپ فلکسو از نوع زلاتینی است و طبعا هزینه کلیشه هلیو گران تمام می شود. و در تولیدات تیراژ بالا نیز کلیشه هلیو برتر است، چون کلیشه ژلاتینی در چاپ های تعداد بالا با حلال خورده می شود و باید دوباره برای ساخت آن هزینه کنیم.
محصولات چاپ های هلیو گراور در انواع وسایز های متفاوتی تولید میشوند. ولی فرایند چاپ در همه این محصولات تولیدی تقریبا مشابه است. تمام اجناس از قبیل انواع فیلم های پلیمری،کاغذی که در دستگاه چاپ هلیو تولید می شوند به صورت رول قابل تولید هستند و به همان شکلی که وارد دستگاه چاپ می گردند پس از انجام فرایند چاپ به همان شکل بدون ایجاد تغییر در بافت یا ترکیب مواد از دستگاه خارج میشود.
در چاپ هلیو مراحل مشخصی طی می شود تا محصول نهایی با طرح مورد نظر بیرون بیاید. در ادامه برخی مراحل مهم فرایند چاپ را تشریح می کنیم: