جوهرهای مبتنی بر حلال شامل رنگدانه و رزین (بایندر) هستند که با هم جزء جامد جوهر را تشکیل می دهند و با استفاده از یک حلال رقیق شده اند. جوهرهای مبتنی بر حلال برای چاپ در دو فناوری متمایز – Gravure Print و Flexo Print استفاده میشوند. طبقه بندی دیگر جوهرهای مبتنی بر حلال بر اساس نوع چاپ و ماهیت بسته بندی است. چاپ حلال یا به اصطلاح حلال یک تکنیک چاپ با استفاده از پلاتر جوهر افشان است. در این روش جوهر آبی سنتی با جوهر حلال رنگدانه ای جایگزین شده است که بر اساس حلال های آلی به دست می آید. این یکی از محبوب ترین روش های چاپ با فرمت بزرگ است که امکان چاپ بر روی سطوح نامحدود را فراهم می کند. این چاپ در برابر عوامل جوی از جمله اشعه UV مقاوم است. ما فناوری چاپ حلال را به دلیل جوهر استفاده شده برای آن تقسیم می کنیم که بسته به مقدار حلال موجود در پایه جوهر و ماندگاری چاپ، به موارد زیر تقسیم می شود:
یکی از کاربردهای این مرکب پایه حلالی در صنعت تولید محصولات یکبار مصرف است. محصولات یکبار مصرف مانند سفره یکبار مصرف، کیسه زباله، ظروف نقوش دار و ….
محصولات سفره یکبار مصرف فیلجون نیز با این روش تولید می شوند و در تولید آنها از طرح و رنگ بندی متفاوتی استفاده می گردد. سفره یکبار مصرف کاغذی فیلجون نیز از محصولات متنوع این شرکت است که دولایه بوده و از ترکیب کاغذ و پلی اتیلن در ساخت آن استفاده شده است. این سفره به راحتی در محیط تجزیه می شود و آلایندگی اندکی برای محیط زیست دارد.
حلال سخت
مرکب پایه آب یا حلال سخت که سمی ترین حلال در بین انواع حلال است. این ماده حاوی بیشترین میزان سیکلوهگزانول مضر برای سلامتی و محیط زیست است، اما در بین جوهرهای حلال نیز بادوام ترین است. دوام آن حدود 3-7 سال تخمین زده می شود. از مزایای این نوع چاپ می توان به عدم نیاز به لمینت چاپ اشاره کرد. به علاوه در برابر تغییر رنگ، آب و سایش مقاوم است. چاپ حلال معمولا دارای وضوح 360 dpi است.
حلال ملایم
حلال ملایم که در آن محتوای سیکلوهگزانول بسیار کمتر از حلال سخت است. به همین دلیل ضرر کمتری دارد اما از طرفی بیشتر در معرض ساییدگی و خراش است و همچنین دوام کمتری دارد (تقریباً 2 سال). این نوع چاپ معمولا نیاز به لمینیت دارد. رزولوشن چاپ های Mildsolvent 720 dpi است.
حلال اکو
حلال اکو همانطور که از نامش پیداست بر خلاف دو نوع ذکر شده در بالا برای سلامتی و محیط زیست بی ضرر است. مزیت اضافی آن عدم وجود بوی تحریک کننده است که از ویژگی های مشخصه حلال سخت و حلال ملایم است. حاوی سیکلوهگزانول سمی نیست و دستور تهیه آن بر پایه اسید لاکتیک است، بنابراین در چاپگرهایی که از آن استفاده می کنند نیازی به نصب عصاره هوا نیست. این جوهر علاوه بر مزایای بی شمار معایبی نیز دارد، یعنی مقاومت کمتر در برابر شرایط خارجی (اشعه UV، آب) و آسیب مکانیکی (دوام کمتر از 2 سال تخمین زده می شود)، نیاز به لمینیت و قیمت بالاتر. چاپ های Ecosolvent دارای وضوح بالای 1000 dpi هستند.
جوهرهای NC: برای کاربردهایی که به مقاومت در برابر حرارت بالا (چاپ سطحی) و استحکام لمینیت نسبتاً پایین نیاز دارند، مناسب هستند
جوهرهای PVB: برای کارهای لمینیتی که به استحکام لمینیت بالاتر نیاز دارند استفاده می شوند.
جوهرهای PVC یا PVB-PU: برای بستههایی که برای حفظ شرایط شدید مانند پاستوریزه کردن و بستهبندیهای عمده مورد نیاز هستند، طراحی شدهاند.
تمام جوهرهای مبتنی بر حلال استفاده از رنگدانه های مقاوم در برابر نور را امکان پذیر می کنند که دارای سطح بالایی از LR هستند.
جوهرهای متشکل از رنگدانه و رزین با آب رقیق شده و در نتیجه سازگار با محیط زیست هستند. این جوهر برای چاپ کاغذ مانند روزنامه یا کارتن استفاده می شود. بیشتر در قسمت بسته بندی کارتن رایج است.
آماده سازی جوهر مبتنی بر آب برای استفاده شامل مخلوط خمیر، لاک و آب است که معمولاً با استفاده از دیگ های پخت جوهر تهیه می شود.
این نوع جوهرها در اثر اشعه ماوراء بنفش خشک می شوند. جوهرهای UV برای چاپ دکوراسیون بسته بندی و چاپ آستین کوچک بر روی چندین لایه از جمله کاغذهای روکش شده و فیلم ها مناسب هستند. مزیت فوق العاده آنها پخت سریع و سطح چسبندگی بالا است.این جوهرها شامل جوهرهای سازگار با بسته بندی مواد غذایی (FPC) برای تماس غیر مستقیم با مواد غذایی، و جوهرهای مورد استفاده برای جلوه های ویژه، رنگ های فلورسنت، رنگ های فلزی و موارد دیگر است.
برای مشاهده دیگر بخش های سایت به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید.