ما در این مقاله میخواهیم به دستگاه چاپ فلکسو بپردازیم. فلکسو گرافی در واقع یک روش چاپ درون خطی به شمار می رود. فلکسو از کلمه Flexus برگرفته شده که به معنای انعطاف پذیری است. بدین معنا که این دستگاه قابلیت چاپ روی موادی که انعطاف پذیر هستند را دارد. این مواد می تواند شامل : پلاستیک ، کاغذ، سلفون، سفره یکبار مصرف و … باشد. با این دستگاه می توانید چاپ تکراری با هر طولی که مد نظرتان هست را ایجاد کنید. فلکسوگرافی از سال 1980 به عنوان یکی از روش های چاپ تمبر شروع به کار کرد.ظهور این دستگاه تحول عظیمی در صنعت چاپ ایجاد کرد به طوری که امروزه حدود 60 درصد از صنعت بسته بندی از دستگاه چاپ فلکسو استفاده می کند.
به خاطر افزایش تقاضاها در هر صنف برای بسته بندی ، صنعت فلکسو به سرعت در حال پیشرفت و رشد است.فلکسوگرافی جدید دارای لایه برداری و برش زنی است. این کار برای این است که از شکل و سایز نهایی محصول مطمئن شوند.
برای ما در این زمان تصور روزی بدون محصولاتی که فاقد فلکسوگرافی هستند بسیار چالش برانگیز است. اطراف شما محصولاتی وجود دارد که با فلکسوگرافی بسته بندی شده اند. چند نمونه از این نوع چاپ عبارت است از :
چاپ فلکسو با پیشرفت تکنولوژی سریع ترین روش برای چاپ در جهان شده است.
در افست لیتوگرافی تصویری که با جوهر رنگ شده از یک صفحه به یک صفحه میانی و پس از آن به بستر مورد نظر منتقل می شود. یعنی صفحه اولیه به صورت مستقیم به بستر مورد نظر منتقل نمی شود. این در حالی است که دستگاه چاپ فلکسو گرافی بدون هیچگونه صفحه حائلی تصویر جوهر شده را به بستر منتقل می کند.
در دستگاه چاپ افست از یک صفحه صاف استفاده شده است در صورتی که در دستگاه چاپ فلکسو از یک صفحه انعطاف پذیر استفاده شده است. زمانی که در دستگاه های چاپ از یک صفحه منعطف استفاده می شود باعث می شود که در هر بستری با سطح انعطاف پذیر استفاده شود.